top of page

Herfst Tennis Clinic 2017


De trainers organiseren in de herfstvakantie een tennis clinic voor de jeugdleden van T.V. Forescate (clinic rood/oranje & groen/geel). De clinic bestaat uit 2 cursusdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen kan mee doen!

Bij deze clinic zal veel aandacht gegeven worden aan het verbeteren of aanleren van tennisslagen. Dit is dé ideale mogelijkheid om in de vakantie te oefenen op je eigen tennispark.

Er zal in kleinere groepjes zoveel mogelijk op eigen niveau training gegeven worden. Juist omdat de groepjes op elkaar afgestemd worden kan er zowel vanaf de baseline/driekwart én/of in het miniveld gespeeld worden. Hierna zal onder begeleiding van de trainers intensief gewerkt gaan worden met zgn. “tennis-drills”, dat betekent veel oefenen met ondersteuning van de trainers om de verbeterde of nieuwe slagen op correcte wijze in te slijpen.

Natuurlijk spelen we ook tenniswedstrijden (met kleine prijsjes) op zowel miniveld/driekwart en vanaf de baseline met de groene en gele bal (iedereen met zijn eigen niveau). Dit is dan ook meteen een goede voorbereiding voor training voor wedstrijden zoals de World Tour.

De cursus is bestemd voor jeugdleden die minimaal 1 seizoen tennisles gevolgd hebben (of gelijkwaardig niveau). Het belangrijkste is dat je op miniveld al een tennisballetje kan slaan (eventueel met een grotere zachte bal). Bij twijfel over deelname i.v.m. het niveau kan er altijd even overleg plaatsvinden.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page